Secretariat Interdiocesà de Pastoral de Joventut de Catalunya i les Balears - Notícies
     

Inici de curs al SIJ

Els dies 29 i 30 de setembre, els delegats de joventut de les diòcesis amb seu a Catalunya es van reunir per a planificar el nou curs 2015-2016. 

Després de valorar les diferents activitats dutes a terme durant aquest estiu, s'han posat fil a l'agulla i han començat a parlar de la jornada d'animadors d'enguany, amb moltes sorpreses; o de la tant esperada JMJ a Cracòvia. Hi ha bones noves, dintre de ben poc les sabreu! 

Temps per trobar-se a Taizé

El Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ) ha tornat a organitzar el viatge a Taizé i uns 150 nois i noies de les diòcesis amb seu a Catalunya, es van afegir a l'aventura. Van sortir el dia 15 d’agost al vespre, per passar una setmana a la comunitat ecumènica de Taizé, i van tornar el diumenge següent dia 23 d'agost. 

Com ja va sent habitual, el bisbe de Girona i responsable de la pastoral de joventut de la Conferència Episcopal Tarraconense, Mons. Francesc Pardo, els ha acompanyat durant uns quants dies. 

Aquest any els joves recorden moments compartits plens de pau, cants inoblidables, grans converses, entranyables passejades i moltes coses més...

Tenim un nou objectiu: Trobada Europea de Taizé a València 2015!

500 joves visiten la ciutat de Santa Teresa

Aquest agost, entre el 5 i el 9, més de 500 joves d'arreu de Catalunya i Balears han assistit al "Encuentro Europeo de Jóvenes" convocat per la Conferencia Episcopal a Àvila amb motiu del cinquè centenari del naixement de Santa Teresa. 

Des del Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ), es va oferir fer una ruta Teresiana els dies previs, del 2 al 5 d'agost, i uns 200 joves de les diocesis de Catalunya van participar. Van ser uns dies plens de cansament, poc dormir i molt caminar, però plens de la joia i alegria de Déu, que va ser present en tot moment. Durant la caminada els van acompanyar el bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova i Mons. Xavier Novell, bisbe de Solsona.

A més, el Cardenal arquesbisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, va compartir amb els joves tota una tarda i va presidir l'Eucaristia a Otero de Herreros. Ebisbe de Girona i responsable de la pastoral de joventut de la Conferència Episcopal Tarraconense, Mons. Francesc Pardo també els va acompanyar i els va rebre a Àvila, presidint l'Eucaristia al Convent de "la Encanación" per tots els joves catalans que havien caminat i els que havien arribat aquell mateix dia. 

Quan els joves pensen en l'EEJ ("Encuentro Europeo de Jóvenes") se'ls hi dibuixa un somriure al rostre. De ben segur que estan animats per aventurar-se l'any vinent a la JMJ de Cracòvia!

Visitant les arrels del Cristianisme

26 joves d'arreu del Bisbat de Girona han participat al pelegrinatge a Terra Santa organitzat per la Delegació de Joves del mateix Bisbat.

Han seguit les petjades de Jesús i els llocs on va predicar, guarir, fer miracles... i on va donar la vida. De la mà d’un guia especialitzat han visitat Natzaret, Tiberiades, Betlem o Jerusalem. 


Segur que no oblideu aquest viatge! 

Els joves de Tarragona a Santiago de Compostela

Una setantena de joves de l'arxidiocesi de Tarragona ha arribat avui de fer el Camí de Sant Jaume. Han fet la ruta anglesa començant pel Ferrol i passant per Pontedeume, Betanzos, Mesón do Vento, Sigüeiro, fins a arribar a Santiago.

Segur que ha estat una experiència inolvidable!